Vaša zasebnost nam je pomembna. Cenimo vaše zaupanje in se zavzemamo za zaščito vseh osebnih podatkov, ki nam jih posredujete. Ta dokument, ki ga občasno posodobimo, opisuje, kako uporabljamo in obdelujemo vaše osebne podatke ter kako uporabljamo piškotke. Prav tako vam pove, kako se lahko obrnete na nas, če imate vprašanja o svojih osebnih podatkih.

Traveler ponuja spletne potovalne storitve prek lastnih spletnih mest in mobilnih aplikacij ter prek drugih spletnih platform, kot so spletna mesta partnerjev in družbeni mediji. Informacije, ki sledijo, veljajo za vse te platforme.


 


Kakšne osebne podatke uporablja Traveler?

Ko rezervirate, boste povprašani za vaše ime, naslov, telefonsko številko, e-poštni naslov, podrobnosti o plačilu, imena gostov, ki potujejo z vami, in želje glede vašega bivanja.

Za lažje upravljanje rezervacij lahko odprete uporabniški račun. To vam omogoča shranjevanje osebnih nastavitev, pregled prejšnjih rezervacij in upravljanje prihodnjih rezervacij.

Ko obiščete naše spletno mesto, tudi če ne rezervirate, lahko zberemo določene podatke, na primer vaš naslov IP ali brskalnik, ter podatke o operacijskem sistemu računalnika, različici aplikacije, jezikovnih nastavitvah in straneh, ki so bile prikazane ti. Če uporabljate mobilno napravo, lahko zbiramo tudi podatke, ki identificirajo vašo mobilno napravo, nastavitve in značilnosti, značilne za napravo, in podrobnosti o zemljepisni širini / dolžini.

Podatke o vas lahko dobimo tudi, ko uporabljate določene storitve socialnih medijev.

Zakaj Traveler zbira,uporablja in deli vaše osebne podatke?

 • Rezervacije: V prvi vrsti uporabljamo vaše osebne podatke za izpolnjevanje in upravljanje vaše spletne rezervacije in posredovanje vaših podatkov o rezervaciji nastanitvi, ki ste jo rezervirali.
 • Služba za stranke: Iz naših krajevnih pisarn zagotavljamo mednarodne storitve za stranke 24 ur na dan, 7 dni v tednu, v več kot 8 jezikih. Skupna raba vaših podatkov z našo globalno službo za stranke omogoča hiter odziv, ko nas potrebujete, vključno s pomočjo pri iskanju ustreznih storitev in morebitnih vprašanj glede rezervacije.
  Ocene gostov: Vaše kontaktne podatke lahko uporabimo za povabilo, da po bivanju napišete oceno gosta. To lahko pomaga drugim popotnikom, da izberejo kraj za bivanje, ki jim najbolj ustreza.
 • Administracija računa: Na naši spletni strani ponujamo možnost uporabniškega računa. Podatke, ki nam jih posredujete, uporabljamo za upravljanje tega, kar vam omogoča upravljanje rezervacij, izkoriščanje posebnih ponudb, lažje prihodnje rezervacije in upravljanje vaših osebnih nastavitev. Upravljanje osebnih nastavitev omogoča shranjevanje in skupno rabo seznamov, skupno rabo fotografij, ogled lastnosti, ki ste jih iskali prej, in druge informacije, ki ste jih navedli o nastanitvah in destinacijah. Omogoča vam tudi ogled vseh mnenj, ki ste jih oddali o krajih, v katerih ste bivali. Če želite, lahko nekatere podatke delite v svojem uporabniškem računu tako, da ustvarite javni profil, ki je povezan z vašim imenom ali zaslonskim imenom po vaši izbiri. Vrsta informacij, ki jih lahko delite na tej platformi, vključuje vašo fotografijo, imena krajev, v katerih ste bivali, sezname, načrte za prihodnja potovanja, mnenja in druge informacije o storitvah in destinacijah.
 • Marketinške dejavnosti: Vaše podatke uporabljamo tudi za tržne dejavnosti, kot to dovoljuje zakon. Na primer:
 • Ko rezervirate pri nas ali nastavite uporabniški račun, lahko vaše kontaktne podatke uporabimo za pošiljanje novic o podobnih izdelkih in storitvah, povezanih s potovanjem. Kupcem redno pošiljamo tudi glasila po e-pošti. Kadar koli lahko onemogočite tržno komunikacijo ali se od nje odjavite.
 • Na podlagi informacij, ki jih delite z nami, se vam lahko prikažejo prilagojene ponudbe na spletnem mestu Traveler, v mobilnih aplikacijah ali na tujih spletnih mestih, vključno s spletnimi mesti v družabnih omrežjih.
 • Kadar verjamemo, da vas določena ponudba morda zanima, se lahko odločimo za stik z vami po telefonu.

 

 • Druga komunikacija: Včasih lahko kontaktiramo po e-pošti, pošti, telefonu ali sms-u, odvisno od kontaktnih podatkov, ki jih delite z nami. Razlogi za to so lahko številni:
 • Morda se bomo morali odzvati in obravnavati vaše zahteve.
 • Če niste zaključili rezervacije prek spleta, vam bomo morda poslali opomnik, da nadaljujete z rezervacijo. Menimo, da je ta dodatna storitev za vas koristna, saj vam omogoča nadaljevanje rezervacije, ne da bi vam bilo treba znova iskati elemente storitve ali izpolniti vse podrobnosti rezervacije iz nič.
 • Ko uporabljate naše storitve, vam lahko pošljemo vprašalnik ali vas povabimo, da ocenite svoje izkušnje s Travelerjem.
 • Lahko vam pošljemo tudi drugo gradivo, povezano z vašo rezervacijo, na primer, kako se obrnete na Traveler, če potrebujete pomoč, ko vas ni, ali povzetek prejšnjih rezervacij, ki ste jih opravili s pomočjo Travelerja.
 • Tržne raziskave: Včasih prosimo stranke, da sodelujejo pri tržnih raziskavah. Vse dodatne osebne podatke, ki nam jih posredujete v okviru tržne raziskave, bomo uporabili le z vašim soglasjem.
 • Odkrivanje in preprečevanje prevar: Osebne podatke lahko uporabljamo za odkrivanje in preprečevanje prevar in drugih nezakonitih ali neželenih dejavnosti.
 • Izboljšanje naših storitev: Na koncu osebne podatke uporabljamo v analitične namene, da izboljšamo svoje storitve, izboljšamo uporabniško izkušnjo ter izboljšamo funkcionalnost in kakovost naših spletnih potovalnih storitev.

Kako Traveler uporablja družabna omrežja?

Družbena omrežja uporabljamo za promocijo nepremičnin naših partnerjev, ter za promocijo, izboljšanje in olajšanje naše spletne strani. V spletno mesto Traveler smo na primer vključili vtičnike za družabna omrežja. Ko kliknete enega od gumbov in se registrirate s svojim računom za družabna omrežja, se podatki delijo z vašim ponudnikom družabnih omrežij in se morda predstavijo na vašem profilu v družabnih omrežjih, da jih lahko delite z drugimi v vašem omrežju.

Poleg izvajanja teh gumbov Traveler uporablja družabne medije z vzdrževanjem računov na več spletnih mestih v družabnih omrežjih in s ponujanjem družabnih aplikacij. Te storitve socialnih medijev vam lahko omogočajo skupno rabo informacij s Travelerjem. Ko se registrirate v aplikaciji za družabna omrežja, vam bomo povedali, katere podatke bomo posredovali podjetju Traveler. Informacije, ki se jih odločite deliti z nami, lahko vključujejo osnovne informacije, ki so že na voljo v vašem profilu v družabnih omrežjih, e-poštnem naslovu, posodobitvah stanja in seznamu prijateljev. Te informacije so potrebne za ustvarjanje edinstvene uporabniške izkušnje v sami aplikaciji ali na našem spletnem mestu. Omogoča stvari, kot je personalizacija našega spletnega mesta, ki ustreza vašim potrebam, povezovanje s prijatelji na turističnih destinacijah ter analiziranje in izboljšanje naših storitev, povezanih s potovanjem.

Lahko vam omogočimo tudi prijavo v storitve Traveler s svojimi računi v družabnih omrežjih. Vaš ponudnik družabnih omrežij vam bo lahko povedal več o tem, kako v takih primerih uporablja in obdeluje vaše podatke.

Kako Traveler deli vaše podatke s tretjimi osebami?

 • V nekaterih okoliščinah lahko vaše osebne podatke delimo s tretjimi osebami.
 • Nastanitev, ki ste jo rezervirali: Za dokončanje rezervacije moramo ustrezne podatke o rezervaciji prenesti na storitve (hoteli , najemi , avtomobili,  križarjenja, ogledi , aktivnosti), pri katerih ste rezervirali. To lahko vključuje podatke, kot so vaše ime, kontaktni podatki in podatki o plačilu, imena gostov, ki potujejo z vami, in vse nastavitve, ki ste jih navedli pri rezervaciji.
 • Lokalni Traveleroffice: Da bi vam pomagali med postopkom rezervacije in med bivanjem, lahko vaše podatke posredujemo hčerinskim družinam družine Traveler. Če želite izvedeti več o družini družb Traveler, obiščite About Traveler. Vaše podatke lahko delite tudi z drugimi člani skupine Traveler (na primer Agoda.com, Rentalcars.com in Kayak.com) za analizo, da vam ponudimo potovalne ponudbe, ki bi vas utegnile zanimati, in vam ponudijo prilagojena storitev.
 • Neodvisni ponudniki storitev: Neodvisne ponudnike storitev lahko uporabimo za obdelavo vaših osebnih podatkov v našem imenu za zgoraj navedene namene. Na primer, ponudnike storitev lahko uporabimo za pošiljanje informacij o rezervaciji v našem imenu na storitev, ki ste jo pravkar rezervirali, ali tretjim osebam naročimo, naj stopijo v stik z vami. Kadar rezervacija to zahteva, lahko sodelujemo tudi s tretjimi ponudniki plačilnih storitev, da olajšamo plačilo ali jamstva za plačilo. Sodelujemo tudi s tujimi oglaševalskimi mrežami, da tržimo svoje nastanitve in storitve na drugih platformah ali v analitične namene vključujemo tretje ponudnike. Za te tretje osebe, ki sodelujejo v kateri koli od teh storitev, bodo zavezane pogodbe o zaupnosti in ne bodo smele uporabljati vaših osebnih podatkov za nobene druge namene, kot so zgoraj navedeni
 • Pristojni organi: S partnerji po vsem svetu sodelujemo pri distribuciji storitev, ki so navedene na našem spletnem mestu in v mobilnih aplikacijah (hoteli,  najemi,  avtomobili , križarjenja, ogledi, dejavnosti). Ko rezervirate na enem od spletnih mest teh poslovnih partnerjev, lahko nekatere osebne podatke, ki jih posredujete, delite z nami. Podobno lahko podatke delimo s tem poslovnim partnerjem, na primer kot del upravljanja vašega računa, da bi lahko upravljali vašo rezervacijo, tako da lahko naslovi poizvedbe, povezane z vašo rezervacijo, in za tržne namene. V tem okviru vaše podatke urejajo politike zasebnosti teh poslovnih partnerjev.
 • Poslovni partnerji: S poslovnimi partnerji po vsem svetu sodelujemo pri distribuciji ali oglaševanju storitev in pomagamo našim poslovnim partnerjem pri distribuciji in oglaševanju njihovih potovalnih storitev. To lahko pomeni, da so njihove storitve vključene v naše spletno mesto ali jim je omogočeno prikazovanje prilagojenega oglasa na našem spletnem mestu – ali pa oglašujemo na njihovem. Ko rezervirate na enem od spletnih mest naših poslovnih partnerjev, nam bodo posredovani določeni osebni podatki, ki jih posredujete. Nekateri poslovni partnerji lahko prejmejo vaše osebne podatke od nas, če to zahtevate vi. Ko rezervirate spletno mesto poslovnih partnerjev, za več informacij preberite pravilnike o zasebnosti na spletnih mestih teh poslovnih partnerjev

 

Kako Traveler uporablja mobilne naprave?

Na voljo imamo brezplačne aplikacije za različne mobilne naprave in uporabljamo različice našega običajnega spletnega mesta, ki so optimizirane za mobilne naprave. Te aplikacije in spletna mesta za mobilne naprave obdelujejo vaše osebne podatke na podoben način kot naše spletno mesto – poleg tega pa vam omogočajo uporabo lokacijskih storitev za iskanje storitev v bližini.

 

Kako Traveler uporablja ocene gostov in druge destinacijske informacije, ki jih delite z nami?

Po uporabi katere koli storitve, ki ste jo rezervirali pri nas, boste vabljeni, da predložite mnenje gosta, ki bo morda zahtevalo informacije o storitveni postavki, okolici in cilju. Če ne želite, da se vaše ime prikaže s pregledom, lahko uporabite svoje zaslonsko ime (ki ga lahko izberete v svojem uporabniškem računu) ali pa je anonimno. Z izpolnjevanjem mnenja gosta se strinjate, da ga je mogoče prikazati (kot je nadalje opisano v naših pogojih in določilih) na primer na ustrezni strani z informacijami o storitvah na naših spletnih mestih, v naših mobilnih aplikacijah, v naših računih v družabnih omrežjih in v družabnih aplikacijah ali na spletnem mestu ustrezne nepremičnine ali na spletnem mestu našega poslovnega partnerja, da druge popotnike seznanite s kakovostjo storitve, ki ste jo uporabili.

Če navedete, da je bilo mnenje gostov koristno – ali ne – bomo to združili s povratnimi informacijami drugih strank, da bomo razvrstili in razvrstili ocene gostov. Podatke na vaših seznamih ali v drugih informacijah v zvezi z destinacijo, ki jih delite z nami, lahko uporabimo v anonimni obliki, da drugim popotnikom pomagamo najti pravi cilj.

Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotek (imenovan tudi spletni piškotek, internetni piškotek, piškotek brskalnika ali preprosto piškotek) je majhen del podatkov, ki ga spletni brskalnik med brskanjem po spletnem mestu shrani v uporabnikov računalnik. Piškotki so bili zasnovani kot zanesljiv mehanizem za spletna mesta, da si zapomnijo informacije.

Zakaj so uporabljeni piškotki?

Spletne strani nimajo pomnilnika. Če brskate od strani do strani znotraj spletnega mesta, ne boste prepoznani kot isti uporabnik na straneh. Piškotki omogočajo, da spletno mesto prepozna vaš brskalnik. Tako se piškotki uporabljajo predvsem za zapomnitev vaših odločitev – izbire, kot so jezik, ki ga želite, in valuta, ki jo uporabljate. Poskrbeli bodo tudi, da vas bodo prepoznali, ko se vrnete na spletno mesto.

Ali upravljajo vsi piškotki enako vlogo?

Ne, obstajajo različne vrste piškotkov in različni načini njihove uporabe. Piškotke lahko razvrstimo glede na njihovo funkcijo, njihovo življenjsko dobo in glede na to, kdo jih postavlja na spletno stran.

Kako so piškotki uporabljeni?

Naše spletno mesto uporablja naslednje vrste piškotkov:

 • Tehnični piškotki: svojim obiskovalcem poskušamo ponuditi napredno in uporabniku prijazno spletno stran, ki se samodejno prilagaja njihovim potrebam in željam. Da bi to dosegli, uporabljamo tehnične piškotke, da vam pokažemo naše spletno mesto, da pravilno deluje, ustvarimo vaš uporabniški račun, vas prijavimo in upravljamo vaše rezervacije. Ti tehnični piškotki so nujno potrebni za pravilno delovanje našega spletnega mesta.
 • Funkcionalni piškotki: Funkcionalne piškotke uporabljamo tudi za zapomnitev vaših želja in za lažjo in učinkovitejšo uporabo našega spletnega mesta. Na primer, zapomnimo si želeno valuto in jezik, vaša iskanja in nepremičnino, ki ste si jo ogledali prej. Ti funkcionalni piškotki niso nujno potrebni za delovanje našega spletnega mesta, vendar vam dodajo funkcionalnost in izboljšajo izkušnjo.
 • Analitični piškotki: te piškotke uporabljamo za vpogled v to, kako naši obiskovalci uporabljajo spletno mesto, za ugotavljanje, kaj deluje in kaj ne, za optimizacijo in izboljšanje našega spletnega mesta ter za zagotavljanje, da smo še naprej zanimivi in ​​ustrezni. Podatki, ki jih zbiramo, vključujejo spletne strani, ki ste si jih ogledali, katere referenčne / izhodne strani ste vnesli in zapustili, katero vrsto platforme ste uporabili, podatke o datumu in času ter podrobnosti, na primer število klikov na določeni strani, miško premikanje in pomikanje, iskalne besede, ki jih uporabljate, in besedilo, ki ga vnesete med uporabo našega spletnega mesta. Kot del naših spletnih oglaševalskih kampanj uporabljamo tudi analitične piškotke, da se naučimo, kako uporabniki komunicirajo z našim spletnim mestom, potem ko jim je prikazan spletni oglas, ki lahko vključuje oglase na spletnih mestih tretjih oseb. Ne bomo vedeli, kdo ste, in pridobimo samo anonimne podatke.
 • Komercialni piškotki: Te uporabljamo za prikaz oglasov Traveler na drugih spletnih mestih. Temu se reče “ponovno ciljanje” in temelji na vaših dejavnostih brskanja na naši spletni strani, kot so cilji, ki ste jih iskali, lastnosti, ki ste si jih ogledali, in cene, ki so vam bile prikazane.

Kako dolgo ostanejo Traveler piškotki aktivni?

Piškotki, ki jih uporabljamo, imajo različno življenjsko dobo. Najdaljša življenjska doba, ki smo jo določili za nekatere, je pet let od vašega zadnjega obiska naše spletne strani. Vse piškotke lahko iz brskalnika kadar koli izbrišete. Če želite iz svojega brskalnika odstraniti piškotke Traveler, pojdite na naslednjo povezavo (upoštevajte, da bodo vsi piškotki Travelerja takoj odstranjeni, ko kliknete to povezavo): Odstrani piškotke

Kako prepoznate Traveler piškotke?

Naše piškotke lahko najdete v nastavitvah vašega brskalnika.

 

Ali Traveler uporablja tretje osebne piškotke za analitične in oglaševalne namene?

Da, Traveler uporablja storitve zaupanja vrednih in priznanih podjetij za spletno oglaševanje in trženje. Traveler lahko v analitične namene uporablja tudi tretje ponudnike. Za omogočanje svojih storitev morajo ta podjetja postaviti piškotke.

Ponudniki, ki jih uporabljamo, se zavzemajo za krepitev ozaveščenosti potrošnikov ter vzpostavljanje odgovornih praks in standardov upravljanja in upravljanja podatkov.

Pri podjetjih za spletno oglaševanje in trženje si prizadevamo sodelovati le s podjetji, ki so člani Network Advertising Initiative (NAI) in / ali Interactive Advertising Bureau (IAB). Člani NAI in IAB spoštujejo industrijske standarde in kodekse ravnanja. Člani NAI in IAB vam omogočajo, da onemogočite vedenjsko oglaševanje. Obiščite  in www.youronlinechoices.com, da ugotovite člane NAI, ki so morda v vaš računalnik namestili datoteko z oglaševalskimi piškotki. Če želite onemogočiti program vedenjskega oglaševanja člana NAI ali IAB, preprosto potrdite polje, ki ustreza podjetju, iz katerega želite odstopiti.

Za nadzor nad zbiranjem podatkov za analitične namene s strani storitve Google Analytics boste morda želeli obiskati naslednjo povezavo: Dodatek za brskalnik za izključitev storitve Google Analytics.

Kdo ima dostop do podatkov Traveler piškotkov?

Samo Traveler ima dostop do piškotkov Traveler. Do piškotkov tretjih oseb lahko dostopajo le te tretje osebe.

 

Kako lahko upravljate nastavitve svojih piškotkov?

Na primer z nastavitvami brskalnika v Internet Explorerju, Safariju, Firefoxu ali Chromu lahko nastavite, katere piškotke želite sprejeti in katere zavrniti. Kje najdete te nastavitve, je odvisno od tega, kateri brskalnik uporabljate. S pomočjo funkcije »Pomoč« v brskalniku poiščite nastavitve, ki jih potrebujete.

Če se odločite, da nekaterih piškotkov ne boste sprejeli, nekaterih funkcij na naši spletni strani morda ne boste mogli uporabljati. Poleg tega, če se izključite iz spletnega oglaševalskega omrežja, še ne pomeni, da ne boste prejemali ali podvrženi analizi spletnega oglaševanja ali trženja. To pomeni, da omrežje, ki ste ga onemogočili, ne bo več prikazovalo oglasov, prilagojenih vašim spletnim željam in vzorcem brskanja.

Ali Traveler uporablja spletne svetilnike?

Poleg uporabe piškotkov Traveler včasih uporablja tudi spletne svetilnike. Spletni svetilnik je majhna grafična slika samo ene slikovne pike, ki je dostavljena v vaš računalnik bodisi kot del zahteve za spletno stran ali v e-poštnem sporočilu HTML. Ne glede na to, ali neposredno ali prek ponudnikov storitev, te slikovne pike uporabljamo kot del naših spletnih oglasov na naši spletni strani ali na tujih spletnih mestih, da ugotovimo, ali uporabnik, ki mu je prikazan spletni oglas, tudi rezervira; slediti konverzijam s partnerskimi spletnimi mesti in analizirati vzorce uporabnikovega prometa, da bi optimizirali potovalne storitve, ki vam jih ponujamo.

Varnost

Katere varnostne postopke uporablja Traveler, da zaščiti vaše osebne podatke?

V skladu z evropsko zakonodajo o varstvu podatkov upoštevamo razumne postopke za preprečevanje nepooblaščenega dostopa in zlorabe osebnih podatkov.

Za zaščito in zaščito osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, uporabljamo ustrezne poslovne sisteme in postopke. Za dostop in uporabo osebnih podatkov na naših strežnikih uporabljamo tudi varnostne postopke ter tehnične in fizične omejitve. Dostop do osebnih podatkov med svojim delom lahko opravlja samo pooblaščeno osebje.

Podatki o vaši kreditni kartici – kadar so potrebni kot del postopka rezervacije – se hranijo največ 10 dni. Po tem bodo podatki o vaši kreditni kartici bodisi trajno izbrisani iz naših sistemov bodisi ostanejo zgoščeni v našem sistemu za namene odkrivanja goljufij. To velja, razen če ste se odločili, da podatke o kreditni kartici shranite v osebni račun.

 

Otroci

Storitve, ki jih ponuja Traveler, niso namenjene otrokom, mlajšim od 18 let. Uporaba katere koli naše storitve je dovoljena le z veljavnim soglasjem staršev ali skrbnika. Če podatke dobimo od otroka, mlajšega od 18 let, si pridržujemo pravico do njihovega izbrisa.

Kontakt

Kako lahko kontroliraš osebne podatke, do katerih ima Traveler dostop?

Vedno imate pravico pregledati osebne podatke, ki jih hranimo o vas. Za pregled svojih osebnih podatkov lahko zahtevate tako, da nam pošljete e-sporočilo na [email protected] V zadevo e-pošte vpišite “Zahtevaj osebne podatke” in vključite kopijo osebne izkaznice, s katero bomo nepooblaščenim osebam preprečili dostop do vaših osebnih podatkov.

Če so osebni podatki, ki jih imamo za vas, napačni, jih bomo posodobili na vašo zahtevo. Prav tako lahko od nas zahtevate, da odstranimo vaše osebne podatke iz naše baze strank, tako da na naslov [email protected] pošljemo e-poštno sporočilo z »Zahteva za odstranitev osebnih podatkov« v zadevi. Vendar bomo morda morali hraniti nekatere informacije, na primer za pravne ali upravne namene, kot je vodenje evidence ali za odkrivanje goljufivih dejavnosti. Svoj uporabniški račun lahko kadar koli izbrišete tako, da se prijavite v svoj račun na spletnem mestu Traveler in izberete, da svoj račun odstranite.

Kdo je odgovoren za procesiranje osebnih podatkov na Traveler spletni strani in aplikaciji?

 

Last updated, February 2015